Däck och hjul

Bokning hjulskifte

Hjulskiftesperioden är över för denna gången. För dig som inte hunnit skifta hjul går det bra att boka en verkstadstid.

Volvo Bil i Göteborg AB behandlar dina personuppgifter vid förfrågningar i enlighet med Integritetsmeddelande – Hjulskifte via Tacdis eCom

Inför/efter ditt hjulskifte önskar vi att du hjälper oss med följande:

  • Lägg fram låshylsan till hjulmuttrarna väl synlig
  • Ta fram mätarställningen
  • Att kalibrera däcktrycket (mer information nedan)

Vi strävar efter att vara ett hållbart företag och vill att våra anställda ska ha en ren och bra arbetsmiljö. Vi skulle därför uppskatta om du tvättar din bil innan du lämnar in den för hjulskifte. Välj gärna en av våra miljöanpassade tvättar som ligger i nära anslutning till verkstaden.

Visa mer Dölj

Rätt däcktryck

Det är viktigt att ha koll på att man har rätt däcktryck.

För lågt däcktryck ökar bränsleåtgången, förkortar däckens livslängd och försämrar bilens köregenskaper. Körning med för lågt däcktryck innebär att däcken kan bli överhettade och skadas. Däcktrycket påverkar åkkomfort, vägljud och köregenskaper.

Volvobilar av årsmodell 2015 och senare är utrustade med TPMS (Tyre Pressure Monitoring System), som håller koll på däcktrycket. Systemet behöver ibland kalibreras.

Tuve däckcenter

På Tuve däckcenter hittar du vårt bredaste sortiment av nya och begagnade däck och hjul.

Vårt aktuella utbud av begagnat beror på tillgång och efterfrågan. Din bästa däckaffär gör du genom att besöka oss på plats. Våra däckexperter hjälper dig! Du kan även kontakta oss på 031 - 380 82 10

Däckhotell

På våra anläggningar i Sörred, Tuve, Arendal och Lundby kan vi förvara dina däck på ett däckhotell.

Vid frågor kontakta - Växeln 031-380 80 00

Tilläggstjänster

Miljövänlig hjultvätt (Gäller endast däckhotellskunder)

Avspolning av hjul 100 kr - högtryckstvätt med varmt vatten Rekonditionering av dina hjul 500 kr - avfettning, avspolning och högtryckstvätt, rengöring med borste och schampo och sedan däckglans

Vol-märkta däck

Volvobilar byggda på SPA och CMA-plattformar fr.o.m. 2016 har däck som utvecklats och testats för att optimera varje specifik modells egenskaper. Det garanterar bilens egenskaper avseende komfort, väggrepp, accelerations och bromsförmåga.

Däcken är en integrerad del av väghållningssystemet och bidrar till drivlinans och chassits prestanda. Däcken påverkar bilens förmåga att få väggrepp, accelerera, bromsa och ge en bekväm körupplevelse på torra, våta, hala eller ojämna underlag som kan variera allt från asfalt till grus.

Det är därför mycket viktigt att när däck byts vid t.ex. punktering eller slitage ersätts av ett likadant VOL-märkt däck.

FAQ Hjulskifte

Klicka på respektive fråga.