Vänligen uppdatera din företagsinformation

Val av företag ligger till grund för vilka sidor du har behörighet till på webbsidan. Vänligen välj företag nedan.

Däck och hjul

Hjulskifte

Hjulskiftestiderna är tyvärr slut för denna gången. Har du inte hunnit boka en tid ännu, så går det bra att boka en vanlig verkstadstid.


Inför/efter ditt hjulskifte önskar vi att du hjälper oss med följande:

  • Lägg fram låshylsan till hjulmuttrarna väl synlig
  • Ta fram mätarställningen
  • Att kalibrera däcktrycket (mer information nedan


Just nu är det tyvärr fullt på våra däckhotell men det går bra att sätta upp dig på vår väntelista, så hör vi av oss när det finns en ledig plats. För att sätta upp dig på listan ring 031 380 80 00 och gör knappvalet däckhotell.

Priser hjulskifte:

  • Service- och reparationsavtal (förmånsbil) - Ingår
  • Volvo Bil förmånskort - 309 kr inkl. moms/säsong
  • Övriga betalkort - 319 kr inkl. moms/säsong

Vi strävar efter att vara ett hållbart företag och vill att våra anställda ska ha en ren och bra arbetsmiljö. Vi skulle därför uppskatta om du tvättar din bil innan du lämnar in den för hjulskifte. Välj gärna en av våra miljöanpassade tvättar som ligger i nära anslutning till verkstaden.

Om du har bokat en tid för hjulskifte men behöver ändra denna så avbokas din tid inte automatiskt när du bokar en ny tid. Därför är det viktigt att avboka tiden genom bifogad länk i bekräftelsemailet, innan du går in och bokar en ny tid. Ta hänsyn till att flera ska kunna få den hjulskiftestiden de önskar, så boka inte flera tider på samma bil.

Visa mer Dölj

Volvo Bil i Göteborg AB behandlar dina personuppgifter vid förfrågningar i enlighet med Integritetsmeddelande – Hjulskifte via Tacdis eCom

Rätt däcktryck

Det är viktigt att ha koll på att man har rätt däcktryck.

För lågt däcktryck ökar bränsleåtgången, förkortar däckens livslängd och försämrar bilens köregenskaper. Körning med för lågt däcktryck innebär att däcken kan bli överhettade och skadas. Däcktrycket påverkar åkkomfort, vägljud och köregenskaper.

Volvobilar av årsmodell 2015 och senare är utrustade med TPMS (Tyre Pressure Monitoring System), som håller koll på däcktrycket. Systemet behöver ibland kalibreras.

Däckhotell

På våra anläggningar i Sörred, Tuve och Lundby kan vi förvara dina däck på ett däckhotell. Men just nu är det tyvärr fullt på våra däckhotell men det går bra att sätta upp dig på vår väntelista så hör vi av oss när det finns en ledig plats. För att sätta upp dig på listan ring 031 380 80 00 och gör knappvalet däckhotell.

Priser

  • Volvo Bil förmånskort - 559 kr inkl. moms/säsong
  • Övriga betalkort - 576 kr inkl. moms/säsong

Tilläggstjänster

Miljövänlig hjultvätt (gäller endast däckhotellskunder)

  • Avspolning av hjul 100 kr - högtryckstvätt med varmt vatten
  • Rekonditionering av dina hjul 500 kr - avfettning, avspolning och högtryckstvätt, rengöring med borste och schampo och sedan däckglans

Tuve Däckcenter

På Tuve däckcenter hittar du vårt bredaste sortiment av nya och begagnade däck och hjul.

Vårt aktuella utbud av begagnat beror på tillgång och efterfrågan. Din bästa däckaffär gör du genom att besöka oss på plats. Våra däckexperter hjälper dig! Du kan även kontakta oss på 031 - 380 82 10

 

Vol-märkta däck

Volvobilar byggda på SPA och CMA-plattformar fr.o.m. 2016 har däck som utvecklats och testats för att optimera varje specifik modells egenskaper. Det garanterar bilens egenskaper avseende komfort, väggrepp, accelerations och bromsförmåga.

Däcken är en integrerad del av väghållningssystemet och bidrar till drivlinans och chassits prestanda. Däcken påverkar bilens förmåga att få väggrepp, accelerera, bromsa och ge en bekväm körupplevelse på torra, våta, hala eller ojämna underlag som kan variera allt från asfalt till grus.

Det är därför mycket viktigt att när däck byts vid t.ex. punktering eller slitage ersätts av ett likadant VOL-märkt däck.

Q&A Hjulskifte

Klicka på respektive fråga.