Emelie

”Variation och utmaningar är två saker jag vill skall ingå i min arbetsdag och som Personlig Servicetekniker (PST) får jag en rejäl dos av båda.

Efter utbildningen till fordonsmekaniker på Motorbranschens Tekniska Gymnasium (MTG) så fick jag plats som trainee på Volvo Bil. Nu har jag arbetat i ett par år som PST och trivs så bra. Det är omväxlande och kul med kundkontakter och att få felsöka i bilarna är lite av ett detektivarbete emellanåt. Men det är det som gör det så kul. Att det sedan är en bransch som utvecklas fort innebär att det alltid finns möjligheter till personlig utveckling både inom Volvo Bil i Göteborg AB och Volvo Cars.”

Markus

"Jag har varit på Volvo Bil i Göteborg AB  i många år och haft olika roller. Jag började min bana som rekonditionerare, och sedermera som ansvarig för leveransen av förmånsbilar och numera som en av två försäljningschefer.

Jag tycker det är fantastiskt att arbeta i en miljö där den ena dagen inte är den andra lik och där jag får chansen att utveckla andra. Här blir idéer verklighet och det bästa av allt; visar du framfötterna finns alla möjligheter till en lång och innehållsrik resa på Volvo Bil i Göteborg AB och Volvo Cars.”

Marina

”Min ledarresa på Volvo har precis tagit fart. Jag arbetar som verkstadschef på Skadeverkstaden där vi genom bilplåtslageri och lackering reparerar fordon som har fått karosskador- en väldigt spännande miljö där våra medansvariga verkligen är hantverkare.

Jag har arbetat länge inom Volvo Cars i olika roller, men en utav anledningarna till att jag tog chansen att axla en ny roll på Volvo Bil i Göteborg AB var att få leda och ge förutsättningar för människor att utvecklas i sina respektive yrkesroller. En annan viktigt och utmanande del är att få verka i en miljö där daglig kontakt med slutkund är centralt. Att få chansen att direkt påverkade kundomhändertagande, vilken grej.”

Henrik

”Det fanns två saker som jag växte upp med och som var mina stora intressen. Det ena var handboll och det andra var att meka med bilar. Det sistnämnda gjorde att jag valde att läsa till fordonsmekaniker på gymnasiet. Sagt och gjort; direkt efter studenten fick jag arbete på Volvo Bil i Göteborg AB och har därefter aldrig kollat i backspegeln.

Från mekaniker i vår verkstadsmiljö och instruktör i Indien till kompetenscoach och affärsutvecklare. För mig har det varit vitalt att få chansen i olika yrkesroller och jag är glad över att den möjligheten ges här. Vi är inne i en sådan häftig resa på Volvo Cars och på Volvo Bil i Göteborg AB. Om du väljer att anta en utmaning hos oss kommer du inte bli besviken.”