Polestar 2

Pure - Progressive - Performance

Polestar 2 är den första bilen i världen att levereras med ett Androidbaserat infotainmentsystem med full uppsättning av Google appar, optimerade för användning i bilen. Utrustad med ett helt paket av förebyggande säkerhetsfunktioner, som fungerar som en andreförare som alltid är i tjänst och som förutser och reagerar på vad som händer omkring bilen. Polestar 2 känner igen dig via din telefon och anpassar sig exempelvis genom att ställa in stolen som du vill ha den och lägga till dina önskade appar på hemskärmen. Bilen anpassar sig efter dig, istället för tvärtom.

Utforska Polestar 2

Laddning

Genom övergången till helelektrisk teknik är det oundvikligt att det uppstår frågor. 
Läs nedan FAQ för att få svar på de mest vanligaste frågorna. Vill du har mer information går du in på Polestars hemsida.

Support

Vi finns här för att ge dig support när du behöver det och våra experter tar hand om din bil när du lämnar in den.

Kontakt

Har du frågor kring ditt bilägande, som nybilsleverans, service, skador och hjulskifte, kontakta oss gärna på Volvo Bil.

Har du specifika produktfrågor, som performancepaket, säkerhetsfunktioner och infotainmentsystem, kontakta gärna: Polestar Support

Polestar 2 FAQ

 • Hur laddar jag min Polestar 2?

  Vanligast är att man laddar hemma över natten genom ett ordinarie vägguttag eller genom en installerad laddbox. Hur länge du behöver ladda beror på hur mycket kapacitet din laddstation har. För att ladda bilen från 0-100% tar det mellan 8 till 40 timmar. Vissa publika laddstationer laddar 80% av batteriet på enbart ca 40 minuter.

  Om du väljer att ladda via ett ordinarie vägguttag, följ alltid rekommendationerna från Elsäkerhetsverket.

 • Hur långt kan jag köra med min Polestar 2?

  Du kan köra upp till 470 km (WLTP*) på en laddning

  Läs mer på Räckviddskalkylatorn

  * Preliminär data
  I Europa mäts elfordons räckvidd enligt standarden Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure (WLTP). Enligt denna standard mäts räckvidden vid en genomsnittshastighet av 48 km/tim i sommartemperatur från full laddning till tömt batteri. Faktisk körsträcka är beroende av körstil och andra externa faktorer. Räckvidden enligt WLTP är därför normalt inte möjlig att uppnå under verkliga förhållanden. Läs mer om WLTP här.

 • Behöver jag en laddbox? Var köper jag en sådan, hur installerar jag?

  Polestar rekommenderar att man som Polestar 2-förare tar kontakt med eWays som är en fullservice lösning kring laddbox och installation.

 • Får jag med några laddkablar?

  Till en Polestar 2 får du med två kablar:

  • EU CEE7-7 (Schuko) Mode 2 – Kabel för att ladda hemma
  • EU Mode 3 – Kabel för publik laddning i laddbox
 • Hur ska jag ladda om jag bor i lägenhet?

  Det är enklare med laddning av din elbil när du bor i ett hus än i en hyres- eller bostadsrätt. Även om fler och fler fastighetsägare installerar ladduttag på fastighetens parkeringar, finns det fortfarande många som tvekar inför att göra investeringen. Det finns stöd att söka, liknande ladda-hemma-stödet, även för fastighetsägare för att stötta omställningen.