Vänligen uppdatera din företagsinformation

Val av företag ligger till grund för vilka sidor du har behörighet till på webbsidan. Vänligen välj företag nedan.

Säkerhet

Volvo Cars fortsätter att ha säkerhet i fokus och vill med nya utvecklade funktioner fortsätta att rädda liv.
Men trots avancerade säkerhetsfunktioner, som håller ett extra öga på oss och skyddar oss, vill vi sätta dig som förare i fokus och vad du kan göra för att hålla dig, din familj och dina medtrafikanter så trygga som möjligt på våra vintervägar.

Volvo XC60

En trygg Volvo med en rad säkerhetsfunktioner som avser skydda dig när du behöver det som bäst.

Volvos intelligenta system upptäcker och förhindrar kollisioner med andra bilar, fotgängare och cyklister. Som Cross Traffic Alert som autobromsar om det behövs när du backar ut där sikten är skymd. Eller Lane Keeping Aid som styr tillbaka din bil till rätt körfält om du korsar en vägmarkering utan att använda blinkers. Den varnar dig även genom vibrationer i ratten. Allt för din säkerhet.

Läs mer om säkerhetsfunktioner på Volvo Cars webb.

Färdas tryggt och säkert på våra vägar

I fyra filmer berättar våra experter och testförare på Hällered Proving Ground vad du bör tänka på innan du ger dig ut.

Planera din körning

Säker körning

Faror och väglag

Proving ground

Cross traffic alert med autobroms slog till när maria skulle backa ut och en gångtrafikant samtidigt passerade precis bakom bilen

- Det var på en parkeringsplats i våras. Det var på kvällen och det hade börjat skymma, det var dessutom ganska trångt och svårt få överblick av trafiken bakom bilen och jag skulle backa ut från parkeringsrutan. Jag tyckte jag tittade mig noga för men när jag började backa så slog Cross Traffic Alert till. Det var en äldre dam som passerade precis bakom mig. Det är då man sänder en tacksam tanke till alla som utvecklar och kommer på alla säkerhetslösningar.

Maria Hallbjörk, Care by Volvo Co-Development Sörred

Om det inte vore för city safety hade den där bilresan en mörk kväll förra hösten kunnat bli den sista.

- Jag var på väg hem, jag var rätt trött och hade tankarna på annat håll. Jag körde i ungefär 70km i timmen på en raksträcka och helt plötsligt tvärnitade bilen framför mig. Jag hann inte reagera själv men City Safety slog till, så när bilen stannade hade jag väl två meter kvar till den andra bilen. Pulsen gick helt klar upp. Men jag är tacksam över de säkerhetssystem som finns och att de fungerar när det verkligen behövs.

Robin Larsson, Personlig Servicetekniker Sörred

Som passagerare upplevde andreas hur city safety räddade honom och sambon från en krock med buss.

- Det var under semestern och en solig och fin sommardag. Vi passerade en tätort på en 70-väg. Min sambo körde och skulle köra förbi bussen som stod utmed hållplatsen, när den plötsligt utan förvarning svängde ut i vägen. Även om hon hann bromsa så hjälpte City Safety till att bromsa in så vi klarade oss utan att kollidera. Vi var båda lite skärrade efteråt. Man tänker definitivt på hur snabbt saker sker. Och vi är båda tacksamma över att bilen reagerade så snabbt.

Andreas Torvaldsson, Personlig Servicetekniker Lundby

Stefan berättar om den där bilresan till jobbet som kunde slutat i en krock med en älg.

- Jag var på väg till jobbet i Arendal en tidig morgon. Det var fortfarande mörkt och plötsligt dök den upp, på fel sida viltstängslet, den där älgen som skulle ta sig över motorvägen. Det blev en häftig inbromsning och varningsblinkers startade. Allt går så fort och man undrar efteråt vad som egentligen hände. Men jag är glad över att det är en Volvo jag körde och att den inbyggda säkerheten man läser om faktiskt fungerar och räddar liv.

Stefan Nilsson, Bildelschef Arendal

Vi vill lära dig mer om hur säkerhetsfunktioner fungerar och hur du använder dem på bästa sätt.

Se filmerna nedan.

Connected Safety

Cross Traffic Alert

Lane Keeping Aid

Säkerhetsbälte och City Safety

Läs mer på Volvo Cars hemsida.