Upptäck ett smartare sätt att tanka

Sörredsmotet byggs om

Vi bygger om för en hållbar framtid.
Skonsammare tvätt både för miljö och bilar, med mjukare borstar, miljöklassade produkter och ett biologiskt reningsverk. En tvätt där du lätt kommer att kunna köra upp bilen på ett rullband och bara stänga av motorn.

Vi byter från Etanol till Neste MY förnybar diesel (HVO100) på tankastationen och där även spolarvätska skall finnas att tanka direkt med ditt förmånskort. Nu går startskottet för ombyggnationen för framtidens Tanka- och Tvätta vid Sörredsmotet. Arbetet förväntas pågå fram till början av december och kommer att innebär att fram till dess är området en byggarbetsplats med begränsad framkomlighet och med periodvis omdirigering av trafik.

Som Volvoanställd har du många olika förmåner hos oss på Volvo Bil

Du får till exempel alltid extra rabatt när du tankar med Volvo Bils förmånskort eller CarPay på våra Tankastationer. Förutom den ordinarie kortrabatten på 10 öre/liter som dras direkt i pumpen tankar du som Volvoanställd med 15 öre extra rabatt* på Volvo Bils Tankastationer i Torslanda, Lundby, Tuve, Arendal och Åbro. Extrarabatten redovisas på kontoutdraget/fakturan. Dessutom får du 1 % bonus på alla dina köp - som kan användas till drivmedel i appen CarPay. Det innebär i praktiken ytterligare 16 öre rabatt/liter om en liter kostar 16 kronor om du använder din bonus till drivmedel. Bonus utbetalas när man nått 5000 poäng.

Nu kan du enkelt betala din tankning hos oss med CarPay.

  • Starta appen. Om du har platstjänster på visas per automatik stationen du befinner dig vid. Logga sedan in med ditt BankID.
  • Välj pump och gå sedan ut och tanka.
  • När tanken är fylld är det bara att avsluta. Du slipper använda kortet och får kvittot direkt i appen.

*Vid priskrig i området blir rabatten minst 3 öre.

Gör ett miljösmart val och tanka Neste MY förnybar diesel (HVO 100) - finns på Tuve Tanka station.

Neste MY är en biologiskt nedbrytbar diesel som framställs av förnybara råvaror och CO2-utsläppen minskar jämfört med fossil diesel. Exakt hur stor minskningen blir beror lite på vilken typ av avfall och råvara som använts vid tillverkningen. Exempelvis om den framställts av vegetabiliska eller animaliska fetter. Kemiskt är den lik fossil diesel och därför kan vi i vår diesel blanda i upp till 35 % HVO och 7 % RME – sammanlagt upp till 42 % förnybar diesel.

Alla Volvobilar som nu är i produktion och har Volvos egentillverkade fyrcylindriga dieselmotor kan tankas med HVO100 – utan att några anpassningar behöver göras.

Det betyder följande modeller:

  • Volvo XC90 (fr.o.m. modellår 2015)
  • Volvo S90, V90, V90 Cross Country (alla modellår)
  • Volvo V60, V60 Cross Country (fr.o.m. modellår 2019)
  • Volvo XC60 (fr.o.m. modellår 2018)
  • Volvo XC40 (alla modellår)

Goeasy – alltid med service i tanken

Våra drivmedel 95, 98 och Diesel innehåller GoEasy som genom sina smörjande och rengörande egenskaper håller motorn och bränslesystemet i fint skick. Med en ren och välsmord motor håller du nere bränsleförbrukningen och bidrar samtidigt till lägre utsläpp.