Om oss

Om oss

Vänligen uppdatera din företagsinformation

Val av företag ligger till grund för vilka sidor du har behörighet till på webbsidan. Vänligen välj företag nedan.

Om oss

Verksamheten

Volvo Bil i Göteborg AB hanterar Volvo Car Groups och partners produkter och tjänster och erbjuder en helhetsupplevelse för leasing, fleet, servicemarknad med verkstäder, skadecenter, biltvätt och Tanka. Vi tillgodoser Volvo Car Group, Polestar, Geely och Volvo Group med förmånsbilar och tillkommande servicetjänster. Svensk och europeisk Volvohandel samt Hertz och M utgör också en del av vår kundbas. Vi har drygt 500 medarbetare och ägs helt och hållet av Volvo Car Corporation.

Möt vår medarbetare Betim

Tekniska utmaningar och att utveckla system är något som jag gillar att grotta ner mig i. Och som systemutvecklare på Digital Development får jag verkligen möjligheten till det.

Variationen i en arbetsdag är stor, det handlar både om underhåll av system, att felsöka, hitta buggar och fixa dem, att säkra datakvalitén helt enkelt. Men också att utveckla nya system, som när vi nyligen utarbetade en integrationslösning mellan Volvo Cars logistiksystem för transporter och Volvo Bils försäljningssystem, att få dessa att samverka och prata med varandra. På så sätt är vi på IT en del i att underlätta våra medarbetares arbete, men också att i förlängningen göra kundresan så smidig som möjlig.

Möt vår medarbetare Polihronia

Min bakgrund är inom restaurangbranschen, så att jobba med bilar innebar att helt byta bana. Men så här efter snart två år på Volvo Bil är det inget jag ångrar.

En gemensam nämnare är kundmöten, och det är det jag tycker är så spännande. Att se kundernas olika behov. Jag får möta dem på flera olika sätt, dels arbetar jag som intestare för återlämnade förmånsbilar, att kolla miltal och däck, titta efter bucklor och andra skador, och bestämma vad som behöver åtgärdas. Dels har vi ett nära samarbete med leveransavdelningen där jag fått prova på att leverera ut nya förmånsbilar. Vissa kunder är väldigt frågvisa och vill veta allt, andra är redan insatta och vill bara ha nycklarna. Att få prova och få insyn i andras uppgifter skapar en större förståelse för hela kundresan. Men det är en spännande bransch, det händer ju hela tiden något nytt som man måste lära sig och hålla sig à jour med.

Möt vår medarbetare Thomas

Min resa som ledare startade för ett tiotal år sedan på Volvo Bil, där jag ansvarar för Remarketing Operations. Det vill säga att sälja våra begagnade förmånsbilar ut till Volvohandeln.

Annars har jag haft många olika roller under mina drygt 35 år här och det är det som gör det spännande, att man får möjligheten att ha olika yrkesroller. Och som vi vet så befinner vi oss i en bransch som är i ständig utveckling och det innebär att man får utveckla nya saker, metoder och affärsmodeller hela tiden, det stannar aldrig upp och stagnerar. Att få arbeta som ledare och ge andra människor möjligheten att utvecklas och växa i sina roller är otroligt inspirerande. Samtidigt är Volvo Bil en del av Volvo Cars, med det stora bolagets fördelar, och att vi är mindre gör att vi dels är närmare kunderna, dels att vi på ett annat sätt kan vara mer delaktiga i beslut och kan påverka. Jag tycker ju verkligen att jag har världens roligaste jobb.

Möt vår medarbetare Emelie

Variation och utmaningar är två saker jag vill skall ingå i min arbetsdag och som Personlig Servicetekniker (PST) får jag en rejäl dos av båda.

Efter utbildningen till fordonsmekaniker på Motorbranschens Tekniska Gymnasium (MTG) så fick jag plats som trainee på Volvo Bil i Göteborg AB. Nu har jag arbetat i ett par år som PST och trivs så bra. Det är omväxlande och kul med kundkontakter och att få felsöka i bilarna är lite av ett detektivarbete emellanåt. Men det är det som gör det så kul. Att det sedan är en bransch som utvecklas fort innebär att det alltid finns möjligheter till personlig utveckling både inom Volvo Bil i Göteborg AB och Volvo Cars.

Välkommen att besöka oss

Våra verkstäder, Volvo Car Sörred, Lundby och Tuve hanterar fler än 66 000 bilar per år och har drygt 100 mekaniker och tekniker tillgängliga under dag och kväll. Hyrbilsflottan består av över 400 bilar i olika storlekar och modeller och vi har cirka 11 000 uthyrningar per år. Våra butiker är belägna vid Sörredsmotet, Lundby, och Tuve. där vi erbjuder ett stort urval och efterfrågat utbud.

Säkerhet

Alla säkerhetsfrågor inom Volvo Bil i Göteborg AB hanteras centralt av Volvo Cars säkerhet. Vid behov kontakta Volvo Cars säkerhet på telefon 031 - 590 112