Förenkla din skadebesiktning

Traditionellt åker du till verkstaden och får skadan besiktigad innan du kan lämna in den för reparation. Nu kan du som har Volviaförsäkring istället använda appen som guidar dig till bra fotografier. Du slipper komma hit och besiktiga bilen. För det mesta i alla fall. Normalt kan vi bestämma åtgärd av skada från fotografier i ca 90% och i övriga fall kanske vi ställer lite frågor. Eventuellt kan du behöva komma in på besiktning ändå, men då skickar vi ut en länk via e-post där du kan göra din bokning.

Skadebesiktning via Volvia appen

Har du Volvia kan du med fördel göra skadebesiktningen genom att fotografera skadan enligt instruktioner i Volvias app. För små eller enklare skador. Vi kontaktar dig sedan om vi behöver veta mer. Se till att bilen är ren när du fotograferar och att du har bra ljus, men inga direkta reflexer.

Boka skadebesiktning

Har du en större skada eller ett annat försäkringsbolag än Volvia bokar du en skadebesiktning. Gör gärna en biltvätt innan du besiktigar. Normalt tar en besiktning ca 30 minuter. Efter besiktningen får du ett förslag på åtgärd. Är du osäker på om det är stor eller liten skada? Använd Volvia-appen i första hand.

Volvia

Har du Volvia försäkring och Volvias app? I så fall kan vi göra en digital skadeanmälan. Du skickar bara in en eller flera bilder på din skada. Det snabbar upp hela processen och gör det enklare för dig som kund. Starta bara Volvias app och ta foto av skadan och följ instruktionerna.

Förutom skadeanmälan finns det mycket annat i appen. Hitta verkstad, kontaktuppgifter, att bila utomlands, barn i bil. Du kan göra ändringar i dina försäkringar.

Så funkar fotobesiktning via appen: 1. Välj ansluten verkstad 2. Fota skadorna direkt i appen 3. Skicka in 4. Verkstaden kontaktar dig med förslag till tid för reparation

Det går även bra att anmäla din ska via webben hos Volvia. Klicka dig vidare i nedan länk.